Training: Persoonlijke ontwikkeling

Inhoud

4 pijlers staan centraal:

  1. Vakmanschap
  2. Vertrouwen
  3. Gezondheid
  4. Met elkaar.

Vakmanschap

Doordat we investeren in de medewerkers en hen vanuit eigen kracht laten werken en ontwikkelen kan de juiste kennis worden ingezet en is men bereid elkaar aan te vullen daar waar noodzakelijk is.

Vertrouwen

We investeren in elkaar door zonder oordeel en in gesprek te zijn met de ander.  We kennen elkaar en als dat niet zo is zorgen we dat we elkaar leren kennen.

Gezondheid

We zijn verantwoordelijk voor ons eigen lichaam. We hebben lichamelijk zwaar werk. Lief zijn voor je zelf is hierbij noodzakelijk. Gezond eten is hierbij belangrijk. Bewegen naast het werk als ontspanning is noodzakelijk.

Met elkaar

We doen het samen, samen maakt het veel leuker.

We begeleiden de teams met gerichte trainingen en coaching. We leren ze om als echte schoonmaakprofessionals te denken en te werken, vanuit eigen kracht en vakmanschap. 

Daarbij dagen we hen uit om verantwoordelijkheid te  nemen. Zo beschikken we over betrokken én gelukkige medewerkers die met werkplezier zorgen voor een echt schoon resultaat.

 

Samen met het team bepalen we een aanpak waarbij we medewerkers uitdagen en stimuleren zich te ontwikkelen tot proactieve, autonome en ondernemende vakspecialisten.

Ze worden regisseur van hun eigen werk. We maken voelbaar dat iedereen een belangrijke schakel vormt in het werkproces van de organisatie. Zowel werkgever als opdrachtgever ontmoeten zo meer betrokken medewerkers. Zij staan in hun kracht en hebben meer plezier in het werk. De opdrachtgever geniet van een schoon resultaat. 

 

Eerst inventariseren we wensen en resultaten van medewerker en mogelijke opdrachtgever. Zo komen we tot een opleidingsprogramma dat precies inspeelt op bestaande behoeften. Dit programma kan bestaan uit praktische workshops, bijeenkomsten, trainingen, inspiratiesessies en (meerdaagse) begeleiding on the job.

 

Kosten

De training wordt op maat voor u gemaakt.
Vraag een offerte aan.