Contamination Control betekend vrij vertaald het beheersen van besmettingen. Oftewel, alle activiteiten die gericht zijn op het beheersen van het bestaan, de groei en de verspreiding van besmettingen in bepaalde gebieden. Het beheersen van deze verontreinigingen heeft betrekking op zowel de atmosfeer als op oppervlakken en behelst zowel (fijn) stof als micro- organismen.

Verontreiniging vormt een aanzienlijk risico voor technische en farmaceutische processen, experimenten of productieactiviteiten, evenals voor de betrokken personen. Onbewaakte verspreiding van besmetting kan snel leiden tot productschade, opbrengstvermindering, terugroepacties en andere uitkomsten die zeer nadelig zijn voor het bedrijfsleven.

Jans Control is een Training & Advies bureau op het gebied van Controlled Environments in de High Tech, Farmaceutische en Food industrie. We zijn gespecialiseerd in het verbeteren van en zoeken naar oplossingen op het gebied van Schoonmaak & Desinfectie gerelateerde uitdagingen én in het opleiden van uw cleanroom medewerkers.

De afgelopen 20 jaar heeft Jans Control gewerkt voor uiteenlopende opdrachtgevers zoals ASML, MSD Animal Health, Viecuri Medisch Centrum, FMI Additve en Vebego. Het betreft zowel eindklanten als leveranciers die in het vakgebied actief zijn.

Wilt u weten wat Jans Control voor u kan betekenen?
Neem dan vrijblijvend contact op.

Foto Werner Jansen